•  cahya untoreh

Alpine

Pinus, linux Alpine adhedhasar OSTree

Milih apa OS mlaku ing server sampeyan yaiku perkara sing nyenengake lan akrab. Penak tegese sampeyan pengin prekara sing ora bisa nyusahake, akrab tegese sampeyan luwih seneng ora sinau bab tambahan yen ora prelu.

Serverku yaiku kéwan ingonmula, aku ok menehi sawetara perintah kanthi manual, lan ora mbutuhake otomatisasi lengkap.

Sawise nyoba CoreOS setaun aku ganti dhewe sing wis disederhanakake distro adhedhasar alpine lan ostree.

Gol

Versi alpine iki njupuk isyarat flatcar lan atom-proyek lan mesthine bakal diinstal minangka sistem file root sing diwaca mung kanthi nganyari kanthi atom, yaiku, sukses utawa sistem kasebut bisa diganti karo negara sadurunge. Supaya bisa dadi sistem kudu paling ora rong gambar asli seko versi sistem file sing dirilis, kasedhiya ing panyimpenan.

Target

Ing lingkungan apa sistem kasebut bakal mbukak? Aku target OVZ lan [KVM], nanging umume sampeyan bisa ngomong wadhah lan mesin virtual kanthi bedane utama yaiku kontainer ora mbukak kernel dhewe, khususe ora duwe proses boot, dheweke langsung mlebu init sistem (sing contone ing aDockerfile iku bakal ditetepake deningCMD utawaENTRYPOINT pernyataan), sing tanggung jawab ngatur wit prcesses sing njaga kontainer tetep mlaku (kaya sesi normal, yen proses init mati, kontainer bakal entek). Uga kontainer ora bisa ngonfigurasi tombol sistem, lan bisa uga duwe watesan tambahan kanggo kapabilitas.

Ngganggu proses pambangunan

Kepiye gambar dibangun?

Dependensi

Ingprepare.sh skrip ngatasi katergantungan, sing umume minangka paket kanggo nawakake alat kliwat umum kayacoreutils, util-linux, binutils , keperluan kanggo operasi karo piranti blok kayatablkid, sfdisk, multipath-tools lan sistem file nganggoxfsprogs lane2fsprogs . Ingsquashfs-tools paket digunakake ing pungkasan kanggo ngompres sistem file root sing dibangun. Aglib paket kompatibilitas uga diinstal kanthi gawan amarga alpine adhedhasarmusl, paket kompatibilitas bisa digunakake kanthi nyediakake sawetara perpustakaan sing dibangun.

Wit kasebut

Wit-witan file kanggo VM lan kontainer dibangun masing-masingmake.sh lanmake_ovz.sh . Iki minangka gambaran langkah-langkah sing disederhanakake

Kanggo kontainer, urutane padha, nanging konfigurasi diganti, amarga karo sistem ora boot saka a bootloader ostree duwe masalah verifikasi lingkungan, kita kudu ngetrapake sawetara solusi kanggo ngrampungake lan nyetel sawetara piranti sing biasane ditangani dening initramfs langkah Iki carane OVZ utawa LXC template dikonfigurasi.

Kemasan

Sawise duwe wit file sing setyabuild.sh utawabuild-update.sh ngurus produksi artefak sing bakal disebarake. Bedane skrip yaiku versi pembaruan diwiwiti saka repositori ostree sadurunge, lan uga ngasilake artefak delta sing bisa digunakake sistem sing mlaku kanthi conto kanggo nganyari. Iki minangka gambaran sing gampang saka langkah-langkah pambangunan

Konfigurasi sekat ditrapake nganggo fiskisklayout.cfg file sing nemtokake ukuran pemisahan, kita duwe siji partisi kanggo root (~430M ), pemisahan boot (~40M ) lan partisi pertukaran (~40M ). Kanthi kontainer kanthi mung ngliwati pemasangan build sadurunge liwat piranti loop, lan mung narik komitmen ostree anyar liwat repositori ostree sing lawas (diekstrak).

Kustomisasi

Apa sing aku bundel ing gambar iki (kajaba paket sing diinstal)?

Apa biyen lan saiki wis ora

Instalasi

Kanggo nginstal gambar, sampeyan bisa ngunggah menyang panyedhiya hosting lan nginstal saka VNC, yen ana mesin virtual, nanging biasane ngrebut instalasi sing wis ana, amarga mesthi bisa uga, suwene aku wis nyoba skrip persiyapan karo versi distribusi linux, umume aku nggunakake debian-8 utawa ubuntu-14, durung nyoba tes liyane wiwit saiki aku mesthi wis sumadhiya. Langkah-langkah persiyapan ing ngisor iki

Kesimpulan

Aku digawe pinus 5 years from time of writing and I am still using it, and I see no reasons to switch to anything else. Alpine as a linux distro is great, simple, and I have never experienced breakage. I can easily deploy on ALAM server sing cenderung nawakake sumber daya sing paling murah, sejatine aku duwe kothak sing bisa digunakake64M saka RAM, lan isih duwe kabeh fitur sing dibutuhake.

[1]sistem file root

Tag Pos: